Kinetoterapie Constanța. Cu ce ajută Kinetoterapia?

Kinetoterapia este denumită des și gimnastică de recuperare sau gimnastică medicală. Este o metodă extrem de eficientă nu doar pentru menținerea stării de sănătate și prevenirea deficiențelor fizice și motorii ci și pentru recuperarea fizică a pacientului.

Din timpuri antice, de pe vremea marelui medic grec Herodot (sec. IV, ÎHr), se făceau legături directe între lipsa mișcării și hipertrofie sau atrofie musculară. Celebrul Herodot a stabilit că exercițiul fizic și masajul influențează favorabil respirația, metabolismul, circulația sanvină și echilibrează activitatea sistemului nervos central.

Tot din origini grecești vine și cuvântul Kinetoterapie, de la „kinesis” ce se traduce prin cuvântul „mișcare”.

Este recomandat să apelezi la Kinetoterapie pentru uriașa paletă de beneficii precum: relaxare, corectarea posturii și a aliniamentului corporal, creșterea forței și a rezistenței muscular, îmbunătățirea coordonării, a controlului neuro-muscular al mișcării și echilibrului, creșterea capacității corpului la efort, șamd. Cabinet de kinetoterapie în Constanța găsiți prin intermediul serviciilor prestate de către Dr. Sorin Chiriac.


PROGRAMEAZĂ-ȚI O CONSULTAȚIE ACUM: