De ce te doare ceafa?

Durerea cervicală înseamnă o afacețiune a unuia sau a mai multor discuri intervertebrale cu simptome precum dureri de brațe, dureri de umeri sau rigiditate la nivelul gâtului. Discopatia cervicală apare, în general, după vârsta de 45 de ani, atât la femei cât și la bărbați.

Ca simptome, în cazul durerii cervicale întâlnim: dureri între baza craniului și partea superioară a umerilor, durere agravantă la mișcarea brațelor și a gâtului, mobilitate la nivelul capului și a gâtului, durere de cap continuă, amorțeală sau slăbiciune la nivelul brațelor sau a mâinilor, amețeală sau tulburări auditive, alterarea capacității de concentrare sau iritabilitate și tulburări de somn. Cum unele din aceste simptome pot fi confundate cu alte spețe, se recomandă vizita la medic pentru a identifica problema.

Când se merge la medic? E bine să faci o programare la medic atunci când în urma unui traumatism sau accident prezinți o durere moderată, o mobilitate scăzută la nivel cervical, o slăbiciune musculară constantă la nivelul unui braț sau durere cervicală severă (cea care nu se ameliorează în 1-2 zile).


PROGRAMEAZĂ-ȚI O CONSULTAȚIE ACUM: