Lombar vs. Spate

Poate fi durerea lombară și durere de spate? Sau viceversa. Hai să analizăm mai întâi descrierea afecțiunilor.

Durerea lombară – denumită des durere de mijloc – este o durere ce variază de la o limită slabă, la una acută ca de înjunghiere. Această durere îți va face dificilă mișcarea sau poziția de drept a spatelui. Dacă durerea persistă mai mult de 3 luni, este considerată cronică.

Durerea de spate cronică este a doua cea mai frecventă afecțiune a adultului. Îți poate afecta nu doar organismul, dar și dispoziția socială sau prestanța la locul de muncă. Tratarea acesteia se face prin numeroase metode, de la repaus la pat la chirurgie.

O altă senzație comună este cea de înțepenire. Structura spatelui nostru este o structură foarte complexă, alcătuită din oase, articulații, mușchi și multe țesuturi importante. Acestea pot fi afectate într-o așa manieră încât să-ți dea senzație de spate înțepenit. Asta se întâmplă de la varii traumatisme rezultate din accidente sau la persoane ce îndeplinesc aceleași sarcini zi de zi. Mai sunt câteva explicații în spatele acestei dureri, dar cel mai bine este să apelați la un profesionist pentru un diagnostic corect!


PROGRAMEAZĂ-ȚI O CONSULTAȚIE ACUM: