Mai mult decât Kinetoterapie

Mulți sportivi au o mare problemă: Nu știu când să se oprească! Competitivitatea din ei îi împinge pe noi culmi fizice și psihice, iar uneori corpul…cedează.

Reabilitarea sportivă înseamnă mai mult decât Kinetoterapie, într-o eră unde medicina este un concept vast unde științele își unesc forțele pentru o mai bună reabilitare a pacientului. Lumea medicală a cunoscut progrese fantastice în ultimii ani, iar aceste tehnici au dus nu doar la recuperarea și reabilitarea sportivului ci și la creșterea performanței sale.

Nu avem un corp perfect simetric ca echilibru fizic sau organic. De exemplu, în Tenis, observăm mai clar cum sportul în sine accentuează doar anumite grupe de mușchi. Un dezechilibru poate să ducă la accident, tocmai din acest motiv un specialist știe cum să îți păstreze echilibrul pentru a te bucura de activitatea ta sportivă în continuare.

Într-o accidentare se apelează mai întâi la o diagnoză, un control fizic și – dacă este cazul – ecografie sau alte procedee specifice. Se trece apoi la tratament și deși poate fi repetitiv și anost, este ceea ce funcționează cel mai bine. Cum poți să previi pe viitor accidentările? Trebuie să fii consecvent în tratament și într-o mișcare fizică echilibrată. Spatele, umerii și genunchii sunt cele mai expuse zone ale corpului la accidentări. Trebuie să îți păstrezi un antrenament echilibrat pentru a-ți întări musculatura care susține aceste zone. Vrei alte sfaturi? Apelează la medicul tău specialist!


PROGRAMEAZĂ-ȚI O CONSULTAȚIE ACUM: